Hoe wordt u lid? 
Iedere vrijmetselaar kan zich één jaar na zijn verheffing tot meester aanmelden voor het lidmaatschap van de Schotse Ritus. 
Wilt u zich verder verdiepen in de rituelen van de graden van leerling, gezel en meester en in die van de aanvullende werkwijzen, en spreekt de Aloude en Aangenomen Schotse Ritus u aan, aarzel dan niet om aansluiting te zoeken. U kunt zich aanmelden bij het consistorie in de regio, waarin uw loge is gevestigd. In veel loges is een vertegenwoordiger van het consistorie te vinden maar u kunt ook contact opnemen met de Kanselarij van de Schotse Ritus, 

Postbus 192, 3720 AD Bilthoven. .
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

(bezoekadres: Rubenslaan 1 flat G 26 ; 3723 BM  Bilthoven, (2e étage). 

De vertegenwoordiger van het consistorie in uw loge zal een verzoek om lid te worden onmiddellijk doorgeven aan het bestuur van het consistorie in de regio. De leden van het betreffende consistorie dienen een aanmelding ‘aangenaam te verklaren’. Daarna wordt uw kandidatuur gemeld bij het Ordebestuur in Bilthoven, dat deze ‘aangenaam verklaring’ vrijwel altijd fiatteert. 
U wordt dan tijdens de eerstvolgende ceremoniële bijeenkomst in de 4e graad plechtig in de Schotse Ritus opgenomen Hoe wordt u lid? 

Hierna het aanvraagformulier voor het lidmaatschap.

Graag hier op klikken. 

AANVRAAGFORMULIER 2019-2020